Termen de conectare pentru Case de Marcat la server ANAF

Termen de conectare pentru Case de Marcat la server ANAF
 

Perioada in care marii contribuabili erau obligati sa isi conecteze casele de marcat la serverele ANAF a expirat o data cu ultima zi din luna iunie. Cei care nu au reusit sa isi conecteze casele de marcat electronice la serverul ANAF, risca amenda de pana la 10.000 de lei.

Contribuabilii mici si mijlocii mai au ca termen pentru conectarea caselor de marcat pana la finalul lunii noiembrie 2021.
Pana in prezent, potrivit autoritatilor, sunt conectate un numar de 85.000 de case de marcat la serverele ANAF.


Termen de conectare pentru Case de Marcat la server ANAF

Conectare case marcat la server ANAF - Contribuabili Mari

Ministrul Finantelor, Alexandru Nazare a transmis un mesaj contribuabililor mari, cei care au respectat termenul de conectare, contribuind astfel la un bun mecanism economic.

"Perioada de conectare a caselor de marcat detinute de marii contribuabili s-a incheiat cu succes. Ii felicit si le multumesc contribuabililor mari pentru respectarea termenului de conectare prevazut."

El a afirmat ca prin intermediul acestor actiuni, se va reusi sa se ajunga la un proces de digitalizare pe care toti si-l doresc.
Platforma tehnica propusa si dezvoltata cu resurse proprii ale Ministerului de Finante a fost perfect functionala pe tot parcursul perioadei de conectare a caselor de marcat electronice detinute de contribuabilii mari. Nu au fost necesare interventii externe, demonstrand astfel ca nu au existat impedimente de ordin tehnic in procesul de conectare al caselor de marcat.

Concret, firmele mari au avut la dispozitie perioada 31 martie - 30 iunie 2021, pentru a-si conecta casele de marcat la serverele ANAF.
Ministerul Finantelor a declarat ca la incheierea primei faze a procesului de conectare au fost legate un numar de aproximativ 85.000 de case de marcat. Totusi, aceasta valoare nu a fost detaliata pe categorii de contribuabili.


Conectare case marcat la server ANAF - Contribuabili mici si mijlocii

Termenul de conectare al caselor de marcat a inceput pentru toti contribuabilii in 31 martie 2021, iar in cazul contribuabililor mici si mijlocii, acesta se prelungeste pana la 30 noiembrie 2021.

Inainte de finalizarea primei etape din procesul de conectare, statisticile disponibile la data de 11 iunie 2021 au aratat ca aproximativ 58.000 de case de marcat au fost conectate. Dintre acestea, in jur de 33.700 de case de marcat erau detinute de contribuabilii mari (dintr-un total estimat de 50.000 de case de marcat), aproximativ 17.600 de case de marcat detinute de contribuabilii mici, si 6.700 detinute de contribuabilii mijlocii.


Amenzi pentru nerespectarea termenelor

Daca analizam termenele limita pentru conectare case de marcat la server ANAF, putem observa ca nu au fost conectate toate casele de marcat existente pe piata. Autoritatile estimeaza ca ar fi peste 700.000 de case de marcat ce ar trebui sa fie conectate la serverele ANAF.

Contribuabilii ce nu respecta aceste termene impuse de ANAF, risca amenzi de la 8000 de lei la 10.000 de lei. Acest aspect este stipulat in coroborarea articolelor 3`1, 10 si 11 din Ordonanta de urgenta a Guvernului 28/1999. Practic, prin acest act normativ este precizata obligativitatea conectarii caselor de marcat la serverele ANAF, precum si amenzile ce sunt pasibile pentru neindeplinirea concetarii in termenele legale.


FISCAL ONLINE - Distribuitor Autorizat Case Marcat
0359 194 303 • 0259 415 677 • 0259 439 656 Oradea, Independentei 11